Vanvittig afslutning

6. maj 2019 Af Renée Kristensen

19 ryttere enten trak sig på terrænbanen, eller udgik pga. stop eller styrt. 3 yderligere ryttere trak sig inden ridebanespringningen. Med de ryttere der havde trukket sig ved første dyrlægetjek og efter dressuren, var feltet nu indskrænket fra 79 til 56 ekvipager.

Ved sidste tjek søndag morgen, gik alle heste gennem. En hest blev sat i holding boksen, men gik igennem ved anden inspektion.

Svær springbane

Badminton sluttede med ridebanespringning søndag. Det var en svær bane på 13 spring, med 1 dobbeltspring, 1 trekombination og 2 overbyggede vandgrave, en lille og en større.

Startrækkefølgen var ændret, så rytterne red i deres placerings rækkefølge, hvor de startede med den dårligste score. De 36 ryttere med den dårligste score red om formiddagen, og de 20 med den bedste red om eftermiddagen.

Der var flere svære linjer og spring der snød ekvipagerne allerede tidligt på banen. De fleste fik nedslag allerede på spring 2 eller 3. Der skulle 14 ryttere på banen, inden vi fik den første fejlfri runde, Georgie Spence på Halltown Harley. Det var dog ikke kun forhindringerne, der var svære. Det var svært at ride indenfor tiden, hvilket fik rytterne til at tage valg, der for nogle gav nedslag.

David Britnell

David Britnell på Continuity, som vi har fulgt gennem stævnet, red en godkendt runde. Han fik dog 3 nedslag og 0,8 tidsfejl. Men da red red over målstregen, fik han dagens hidtil største klapsalve. Det gav en samlet score på 72 strafpoint og en samlet 38. plads, hvilket man må sige er en flot debut til så stort et stævne.

Top 5

Stillingen i top 5 var tæt inden ridebanespringningen, der var dog plads til Oliver Townend på Ballaghmor Class kunne ride med en bom og 3 sekunder over tiden. Men der var kun 6,6 strafpoint mellem nr 1 og nr 5.

Første rytter fra top 5 der var på banen, var Christoffer Burton på Cooley Lands, inde noget tidligere, da han havde to heste i top 5. Det blev til en nulrunde på både forhindringerne og tiden, så kunne han bare vente og se hvordan de andre klarede sig.

Derefter var det Andrew Nicholson på Swallow Springs der skulle på banen. Han havde dog lidt problemer og inkasserede 2 nedslag, hvilket betød 8 strafpoint. Han gik en plads tilbage, så han blev placeret bag Christoffer Burton, dog stadig 0,3 strafpoint foran Oliver Townend på Cillnabradden Evo. Så var han garanteret minimum en 5. plads.

Så skulle Christoffer Burton igen på banen, denne gang på Graf Liberty. De red i et fint flow, indtil spring nr. 7, en lodret med en smal vandgraf under. Graf Liberty stod imod på springet, men hoppede alligevel igennem og væltede springet. Dommerne dømte stop, så tiden blev stoppet, springet bygget op igen og han måtte springe det igen. Han klarede resten af banen uden problemer. Med problemerne på spring 7, blev det til 2 fejl på tid. Dermed var han garanteret mindst 3. og 4. plads på hans to heste, de havde dog byttet plads.

Herefter blev det Piggy French og Vanir Kamira der skulle i ilden. Vanir Kamira er, i følge Piggy, ellers ikke den bedste, af de hest Piggy har redet. Hun er stabil og har et hjerte af guld, men leverer ikke altid på springbanen. Hun kan gå 0, 4, 8 eller langt flere fejl, man ved det aldrig på forhånd. Fejlfri på både forhindringer og tid. Men søndag var deres dag, de red en perfekt runde og var fejlfri på både forhindringer og tid.

Dagen sluttede med Oliver Townend på Ballaghmor Class. De lå nr 1 og kunne klare en bom og 1,2 tidsfejl, altså 3 sekunder. De red en forsigtig og kontrolleret runde. Selvom de var fordigtige, fik han et enkelt nedslag. Mod sidste spring så tiden ud til at holde. Han kom fejlfrit over den sidste. Alle nåede at juble over den flotte sejr, men så kom tiden frem, 3,21 over tilladt tid, 1,6 strafpoint på tid og derfor var det en meget overrasket Piggy French, der stod med sin lille dreng i armene, som pludselig blev udråbt som vinder.

Piggy French (GBR) vinder Mitsubishi Motors Badminton Horse Trials på Vanir Kamira